3 Comments

  1. Simone van Raaij

    Dag Fifi,

    Ik lees je artikelen vandaag en je verwoordt precies mijn opvatting over burgerschap en de noodzaak van de actualiteit in de klas. Ik ben 25 jaar docent Nederlands vwo bovenbouw en moest constateren dat verder heel slimme leerlingen in 6 vwo niet op de hoogte waren van een poging tot staatsgreep in Turkije. De dag na de aanslag op Charlie Hebdo bleek het 7e uur mijn 5 vwo voor het eerst in de lessen iets te horen over deze gebeurtenissen. De actualiteit in de klas, maar ook meer tijd voor discussie en debat vind ik noodzakelijk voor goed burgerschap maar ook voor persoonsvorming en de ontwikkeling van een aantal 21e eeuwse vaardigheden als kritisch denken en creativiteit bevorderen. Je snapt dat ik graag met je meedenk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *