Ex-libris_Fifi-Schwarz

*)
Sinds een paar jaar lees ik – als het even kan – elke week een boek. Aanvankelijk twitterde ik van elk boek een minirecensie met de hashtag #boekperweek. Dat was onbevredigend. Die paar kwalificaties die ik in 280 tekens kwijt kon, zeiden hoogstens iets wat een boek met mij deed, maar weinig over het boek zelf. Sinds dit jaar doe ik het anders. Nu licht ik uit elk boek één zin uit die veel zegt over het verhaal, een personage, de auteur, de tijd waarin het geschreven is of de tijd waarin ik het lees: #dezinvanhetboek.

Bijna veertig titels verder besef ik dat het bepalen van de zin van een boek misschien nog steeds meer over mij zegt dan over het boek zelf. Ik zou dan ook benieuwd zijn naar jouw oordeel over onderstaande selectie. Heb je zelf een of meerdere van deze boeken gelezen? Dekt de zin die ik heb gekozen voor jou de lading, of zou jij een heel andere keuze maken? Waarom? Helpt #dezinvanhetboek eigenlijk om te bepalen of je een titel interessant vindt? Of heb je zelf de zin van een heel ander boek gevonden? Laat het me graag via de reacties weten.

Zie ook het overzicht van (de zinnen van) de boeken die ik in 2020 las
Of de toelichting bij #dezinvanhetboek

*) Bijgewerkt 29 december 2019

#Dezinvanhetboek 2019
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.