Ex-libris_Fifi-Schwarz

*)
Sinds ik ben begonnen met #dezinvanhetboek, lees ik niet alleen aandachtiger, maar maak ik ook andere keuzes in de titels die ik besluit te lezen. Vroeger las ik vooral veel Engelstalige literatuur, overwegend van Amerikaanse (mannelijke) auteurs. Inmiddels ben ik bewust veel meer gaan variëren. Ik lees nu om en om werk van mannelijke en vrouwelijke auteurs, ben ook meer werk van niet-westerse auteurs gaan lezen. Ik wissel Engels- en Nederlandstalig af, waarbij Nederlandstalig overigens lang niet altijd werk van Nederlandse bodem is: alles wat niet oorspronkelijk in het Engels is geschreven, lees ik in de Nederlandse vertaling.

Mijn voorkeur gaat uit naar verzonnen verhalen (nonfictie lees ik al veel online), maar ik mag me graag ook verdiepen in een verhandeling over het onderwijs, media en diverse maatschappelijke thema’s. Van graphic novels en stripboeken ben ik zeker niet vies, en heel af en toe pak ik een dichtbundel ter hand. Naast volwassen literatuur lees ik de laatste tijd ook veel Young Adult, omdat ik met mijn studenten wil ‘meelezen.’
Verder lees ik met vertraging: meestal koop of leen ik boeken pas een paar jaar nadat ze zijn verschenen, tenzij een auteur of thema me echt pakt. Er kunnen dus ook nog steeds klassiekers voorbij komen. Net als kinderboeken, simpelweg omdat daarin vaak de prachtigste verhalen staan.

Af en toe schrijf ik een boekbespreking, zoals over Peak van K. Anders Ericsson, En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? van Martin Bootsma en Eva Naaijkens, of Reader, Come Home van Maryanne Wolf, maar meestal beperk ik me tot de tweets en de galerij op deze blog.

Zie ook
de jaaroverzichten van 2019 en 2021
het overzicht van de boeken die ik in 2022 lees (wordt regelmatig bijgewerkt)
mijn bespiegelingen bij de zin(nen) van 2020 en 2021
en het hoe en waarom van #DeZinVanHetBoek

*) Bijgewerkt 31 december 2020

#Dezinvanhetboek 2020
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail
Getagd op:                                                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *