Portretfoto Fifi Schwarz

Leuk dat je mijn weblog bezoekt. De blogs op deze site gaan voornamelijk over onderwijs(ontwikkeling), docent- en teamprofessionalisering en daaraan gerelateerde onderwerpen. Af en toe vind je hier ook uitstapjes naar (onderwijs en) bredere maatschappelijke vraagstukken. Een enkele keer deel ik iets van persoonlijker aard – al is er altijd wel een link met het overkoepelende thema leren en/of lesgeven.
Over deze onderwerpen denk ik iets te kunnen zeggen, omdat ik mij hier al enige tijd beroepsmatig mee bezighoud. Momenteel werk ik als adviseur onderwijsvernieuwing bij het Nova College in Haarlem. In 2022 combineerde ik deze baan tijdelijk met een functie als producent Nieuwswijsheid bij Beeld & Geluid in Den Haag. Eerder werkte ik onder andere bij Nieuws in de klasSchool aan Zet en MBO College Airport.

Rode draad in mijn werk – en dit blog – is hoe wij onszelf en elkaar informeren over ons werk en de wereld om ons heen en wat erbij komt kijken om daar grip op te krijgen en te houden.

Meer weten?

  • Zie Nieuwswijsheid.nl, de website waarop ik mijn eigen onderzoek naar nieuwswijsheid heb gepubliceerd en blog over de relatie tussen journalistiek en mediawijs burgerschap
  • Lees Verzamelde zinnen, een apart weblog over boeken, lezen, taal en de zin(nen) daarvan
  • Check mijn LinkedIn-profiel
  • Volg me op Mastodon

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren