Portretfoto Fifi Schwarz

Leuk dat je mijn blog bezoekt. Mijn blogs gaan over onderwijs, taal en mediawijs burgerschap. Voor dat laatste thema gebruik ik ook wel de noemer nieuwswijsheid, omdat de relatie tussen journalistiek en samenleving cruciaal is.
Over deze onderwerpen denk ik wat te kunnen zeggen, omdat ik me daar al zo’n twintig jaar beroepsmatig in verdiep. Eerder werkte ik onder andere bij Nieuws in de klas, School aan Zet en MBO College Airport.

Momenteel werk ik als adviseur onderwijsvernieuwing bij het Nova College in Haarlem. In 2022 combineerde ik deze baan tijdelijk met een functie als producent Nieuwswijsheid bij Beeld & Geluid in Den Haag.

Rode draad in mijn werk – en in mijn blog – is hoe wij onszelf en elkaar informeren over ons werk en de wereld om ons heen en wat erbij komt kijken om daar grip op te krijgen en te houden.

Meer weten?

  • Nieuwswijsheid.nl, de website waarop ik mijn eigen onderzoek naar nieuwswijsheid heb gepubliceerd en publicaties van anderen verzamel over de relatie tussen journalistiek en mediawijs burgerschap
  • #DeZinVanHetBoek, een hobbyproject waarin ik de meest treffende zinnen cureer uit de boeken die ik lees
  • Check mijn LinkedIn-profiel
  • Volg me op Mastodon

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Velden met een * zijn verplicht