Leuk dat je mijn blog bezoekt. De afgelopen 20 jaar heb ik voor, met en in het onderwijs gewerkt. Dat laatste doe ik nog steeds, momenteel als i-coach (een beleids- en adviesfunctie gericht op de toepassing van ict in het onderwijs) bij een ROC in Noord-Holland.

Voorheen was ik onder andere werkzaam bij:

  • stichting Nieuws in de klas, voorheen Krant in de Klas. Ik ontwikkelde en redigeerde lesmateriaal en verzorgde workshops en presentaties voor docenten over hoe zij nieuwsmedia konden inzetten als lesinstrument. Ook deed ik onderzoek naar en schreef ik publicaties over de relatie tussen jongeren, nieuwsmedia en betrokkenheid en over de relatie tussen taal en mediawijs burgerschap.
  • het programma School aan Zet, waar ik aan de slag ging met de professionalisering van docenten en schoolontwikkeling. Ik begeleidde een leernetwerk van samenwerkingsverbanden tussen lerarenopleidingen en scholen en coördineerde het referentiescholennetwerk van scholen in het voortgezet onderwijs.
  • ROC TOP en MBO College Airport (onderdeel van ROC van Amsterdam). Na een omscholing tot docent Nederlands – ik volgde de tweedegraads lerarenopleiding aan de HvA en haalde mijn lesbevoegdheid in 2018 – gaf ik Nederlands bij de opleidingen Handel & Administratie en Sport & Recreatie (ROC TOP) en Luchthavenbeveiliging (MBO College Airport). 
Het Forum initiatief Amsterdamse scholenchallenge

Tussen de bedrijven door deed ik in 2015, samen met een grote groep onderwijsprofessionals mee aan de Amsterdamse Scholenchallenge Onze Nieuwe School. Amsterdammers mochten plannen indienen voor een nieuwe school. Met ons plan voor Het Forum (een eigentijdse school voor vmbo, havo, vwo en mbo; geen relatie met de politieke partij) behaalden we de zesde plek (van de 124) in de laatste ronde. Dat was net niet genoeg om met steun van de gemeente van start te gaan, ooit pakken we dit weer op.

Rode draad in mijn werk – en in mijn blog – is hoe wij onszelf en elkaar informeren over de wereld om ons heen en wat erbij komt kijken om daarin steeds beter te worden.

Meer weten?

  • Nieuwswijsheid.nl, een overzichtssite van publicaties van mijzelf en anderen over de relatie tussen journalistiek en mediawijs burgerschap.
  • #DeZinVanHetBoek, een hobbyproject waarin ik de meest treffende zinnen cureer uit de boeken die ik lees.
  • Check mijn LinkedIn-profiel
  • Volg mij op Twitter

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail
Velden met een * zijn verplicht